Foodtruckfestival zonder vlees en kaas komt naar Brussel

Brussel -

Het mooie weer brengt ook de terugkeer van de foodtruckfestivals met zich mee. In onze hoofdstad komt er een bijzondere editie bij, volledig gericht op de veganistische levensstijl.

Wie nog overtuigd moet worden dat de veganistische keuken meer kan bieden dan linzen en bonen, moet op zaterdag 26 mei zijn smaakpapillen volgen naar de Vismarkt in het centrum van Brussel. Daar wordt tussen 10.00 uur ’s morgens en 22.00 uur ’s avonds voor het eerst het Vegan Street Festival georganiseerd.

Naast de veertig foodtrucks die er die dag worden neergepoot, nemen ook enkele horecazaken en handelaars uit de buurt deel, zoals de biologische supermarkt Färm en ijszaak Gaston. Er wordt ook aandacht besteed aan veganistische kleding en verzorgingsproducten. In het ViaVia-café worden ook enkele lezingen georganiseerd en ook de nieuwe partij DierAnimal komt spreken.

‘Het festival staat open voor iedereen. Ook niet-veganisten worden met open armen ontvangen en zijn welkom om de smaken te ontdekken’, aldus de organisatoren in La Capitale.

Drijvende kracht achter het nieuwe foodtruckfestival is Veganizer BXL, een initiatief van twee vriendinnen om restaurants te overtuigen om meer veganistische gerechten op de menukaart te zetten. Ze helpen enerzijds met het bedenken van plantaardige versies van bestaande gerechten, anderzijds bieden ze de deelnemende restaurants een platform aan.

Door edm
AANGERADEN