Fernand Huts in zee met Bart De Pauw voor kunstproject van 2 miljoen euro

© rr

Katoen Natie, het bedrijf van ondernemer Fernand Huts, heeft het productiehuis van Bart De Pauw ingehuurd om het cultuurproject 'Vossen' uit te werken. De bekende presentator werd vorig jaar door de VRT ontslagen, maar werkte ondertussen alweer achter de schermen aan een nieuw programma voor Vier.

lbo, gjs

Antwerps ondernemer Fernand Huts pakt komend weekend uit met een groot cultuurproject. Vossen is een fietsroute doorheen het Waasland die langs allerlei tentoonstellingen zal lopen. De moderne audiovisuele invulling ervan, zal verzorgd worden door Bart De Pauw en zijn voormalige productiehuis Koeken Troef!.

"Het bleek een perfecte combinatie", zegt Katarina Van Cauteren van Katoen Natie op ATV. "We hebben een unieke kans gekregen doordat men bij Koeken Troef! wat extra tijd had, waardoor we met hem in zee zijn kunnen gaan. En we die unieke creativiteit van het hele Koeken Troef-team hebben kunnen gebruiken." Bart De Pauw heeft het scenario geschreven voor het project van 2 miljoen euro.

Vossen is niet het eerste project dat de bekende presentator en scenarist doet sinds hij in november vorig jaar door VRT werd ontslagen wegens grensoverschrijdend gedrag. Twee weken geleden vernam onze krant nog dat De Pauw zelf in alle stilte aan een nieuw sketchprogramma werkt. “Dat wordt nu getest. Bij groen licht zal het op Vier te zien zijn”, bevestigde woordvoerder Kristof Demasure toen.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten