Niet voor gevoelige kijkers: ‘Boxing Stars’ is niets vergeleken bij akelige blessures van MMA-vechters

Veel 'Boxing Stars'-kijkers waren al onder de indruk van de rake klap die comedian Kamal Kharach kreeg van acteur Bill Barberis. Hij liep zelfs een hersenschudding op. Maar dat is niets vergeleken bij onderstaande beelden van gevechten uit de mixed martial arts of MMA.

De vechtsport MMA is niet voor doetjes en dat bewijst Jack Mason met een serieuze verwonding net boven het oog. De Britse MMA-vechter heeft sinds vrijdag ‘één van de ergste verwondingen ooit’ opgelopen volgens sommige fans. Hij kreeg namelijk de knie van tegenstander Hakon Foss in zijn oog tijdens een wedstrijd en dat ziet er op zijn zachtst gezegd niet erg mooi uit. “Ik moet mezelf dringend beter leren verdedigen tegen knie aanvallen”, grapte hij op Twitter.

Een vriend van Mason toonde op Twitter met een video hoe erg de MMA-vechter er aan toe is. “Dit is een van de ergste verwondingen die ik ooit heb gezien”, schreef hij erbij. En ook de fans zijn bezorgd. “Ik denk niet dat dit ooit helemaal genezen geraakt”e en “ik moest bijna overgeven bij het zien van die wonde. Wees sterk!”, zijn maar een paar van de reacties.

Maar verwondingen in MMA zijn geen uitzondering. De gevechtsport die worstelen, judo, karate, boksen en nog heel wat andere vechtsporten combineert, zorgt wel vaker voor wrede taferelen. Jerome Rivera (23) kan er van meespreken. Amper 40 seconden was hij bezig zaterdag, toen zijn arm plots alle richtingen uitsloeg. Door één rake klap van zijn tegenstander schoot zijn elleboog uit de kom en bengelde zijn arm daar alsof er geen botten meer inzaten. Rivera liep naar de kant maar kreeg ook toen nog een trap tegen het hoofd. De scheidsrechter besloot in te grijpen en zette het duel meteen stop.

Door tica