Leerlingenraad VTI schenkt €1153 aan Fonds Jan Filliers

© Eddy Lefevre

De op één na voltallige leerlingenraad van VTI Deinze kreeg maandagnamiddag een rondleiding in jeneverstokerij Filliers, een beloning voor hun actie voor het Fonds Jan Filliers, die zij voerden tijdens Music for Life. De actie bracht €1153 op. Na de rondleiding werd de cheque officieel overhandigd aan Dominique Filliers van het Fonds Jan Filliers.

Eddy Lefevre

Music for Life

De leerlingenraad van het Vrij Technisch Instituut (VTI) van Deinze verkocht tussen de herfst- en de kerstvakantie zes keer soep voor Music for Life. Tijdens het oudercontact van december was er, dankzij een samenwerking tussen de vakgroep godsdienst en de leerlingenraad, een taarten- en koekjesverkoop, en leerkrachten Koen en Robbe Verbrugghe organiseerden toen ook een veiling van allerlei spullen rond het thema ‘Superhelden’, het thema van de open dag van dit jaar.

In totaal bracht dit 1153 euro op voor het Fonds Jan Filliers. De leerlingenraad bracht een bezoek aan de Warmste Week van Studio Brussel en kon daar in een filmpje met een Stubru-presentator dit initiatief voorstellen.

Leerkracht Martijn Neirinck: ‘Waarom hebben we voor het Fonds Jan Filliers gekozen? We wilden graag iets doen voor een lokaal initiatief en zagen dit verschijnen in de lijst van de mogelijke goede doelen. De doelstelling van het fonds sprak ons meteen aan: mensen die door een ongeval een beperking hebben opgelopen, helpen om toch een droom of doelstelling te realiseren. We hebben in onze school jammer genoeg redelijk wat ervaring met slachtoffers in het verkeer, zowel onder leerlingen, leerkrachten als oud-leerlingen. Daarom ligt dit initiatief ons nauw aan het hart: we beseffen dat het iedereen kan overkomen. Bovendien ligt de jeneverstokerij Filliers heel dicht bij onze school, en vinden we het geweldig dat de familie Filliers naar aanleiding van het ongeval van Jan Filliers enkele jaren geleden een fonds opgericht heeft om andere mensen te helpen.’

Leerlingenraad

De leerlingenraad van VTI bestaat uit 14 leden uit verschillende jaren en richtingen en vormt een hechte groep, die instaat voor inspraak vanuit de leerlingen en voor sfeer op school. De voorzitters zijn Daan Verstraete en Jonas Serlet uit het 6e jaar Industriële Wetenschappen. Begeleidende leerkrachten zijn godsdienstleraar Martijn Neirinck en opvoeder Tim Peeters.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten