Daggedeelte van Bilzen Mysteries opent deze zomer de deuren

Joke Devynck en Jeron Dewulf spelen hoofdrol in interactieve speurtocht ‘Het Complot’ in Alden Biesen

© luc daelemans

Volgende week starten op de historische site van de Landcommanderij Alden Biesen de filmopnames voor de dagattractie van Bilzen Mysteries. Die wordt op 2 juli feestelijk voorgesteld en is één dag later toegankelijk voor het grote publiek.

kops

Schepen van toerisme Guy Swennen vertelt hoe de speurtocht eruit zal zien: “Tijdens de opnames van onze avondattractie heeft er zich op de filmset een fictieve, dramatische gebeurtenis afgespeeld. Het Belgian Bureau of Investigations – kortweg BBI – is belast met het onderzoek. Commissaris Angel en haar assistent, inspecteur Dewolf, roepen de hulp in van onze bezoekers.”

“Hun speurdersinstinct en -talenten worden op de proef gesteld op twaalf plaatsen op het kasteeldomein, waar je kan deelnemen aan interactieve spelopdrachten, gecombineerd met historische informatie over de site”, gaat Swennen verder. “Mensen kunnen zelf bepalen op welk level ze het spel willen spelen, waardoor het toegankelijk is voor het hele gezin. Net als bij de avondattractie word je met een tablet meegezogen in een uniek verhaal begeleid door topacteurs. Na Jan Decleir hebben we nu Joke Devynck en Jeron Dewulf kunnen strikken.”

Flik en Foute Vriend

Met 40 afleveringen als Flikken-inspecteur Tony Dierickx en 56 afleveringen als Vermist-inspecteur Tine Peeters heeft Joke Devynck genoeg bagage om opnieuw een glansrol als lid van een politiekorps op te nemen. Commissaris Angel moet samen met haar BBI-team en inspecteur Dewolf – een rol die wordt neergezet door Foute Vrienden-acteur en stand-upcomedian Jeron Dewulf – achterhalen of stuntman Ulrich tijdens de nachtopnames van Bilzen Mysteries een natuurlijke dood stierf.

“De dagattractie ‘Het Complot’ is een interactief, twee uur durend spel, met een historische achtergrond”, aldus Frank Anthierens van Alice Events, verantwoordelijk voor de ontwikkeling en creatie. “Het is een perfecte aanvulling op de permanent doorlopende avondattractie waarin Jan Decleir een schitterende Heer van Biesen neerzet. Hij gidst de bezoekers van de Landcommanderij doorheen 800 jaar geschiedenis en trakteert hen aan het einde op een spectaculair klank- en lichtspektakel. Datzelfde ‘wauw’-gevoel werd vertaald in een heel bijzondere dagattractie waarvoor we de beste speurneuzen van het land uitdagen om zo snel mogelijk het raadsel rond een mysterieuze dood te onderzoeken. En dat samen met commissaris Angel, inspecteur Dewolf en hun BBI-team. Het spel wordt ook nu weer gecombineerd met de geschiedenis van de Landcommanderij, die je op de applicatie te zien krijgt en die je nodig hebt om ‘Het Complot’ van Bilzen Mysteries te ontrafelen.”

© RR

SALK-middelen

Burgemeester Frieda Brepoels is enthousiast: “De toevoeging van de dagattractie maakt het Bilzen Mysteries-verhaal compleet. Zo kan je voortaan niet alleen ’s avonds maar ook door de dag de site op een interactieve manier ontdekken. De stad kon deze toeristische attractie op het domein van Alden Biesen realiseren, mede dankzij de SALK-middelen die de Vlaamse regering ons beschikbaar stelde.”

Praktisch

Tickets en info: via www.bilzenmysteries.be.

Wat? Een buitenactiviteit met tablet. Ideaal voor het ganse gezin, een groep vrienden of met collega’s.

Duur: circa twee uur, vertrekt vanuit het onthaalcentrum.

Prijs: 9 euro (volwassenen), 7,50 euro (senioren, kinderen en studenten), ook korting voor groepen vanaf 20 personen.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten