Afscheidnemend clubicoon blijft toveren voor Barcelona, Real lijdt pijnlijke nederlaag

Foto: REUTERS

Ook in de Spaanse Primera Division werd gevoetbald. Barcelona demonstreerde tegen Villareal (5-1) onder aanvoering van een alweer sublieme Iniesta. Real Madrid liep op een pijnlijke nederlaag op het veld van Sevilla (3-2) en vergat zo naast stadsgenoot Atletico op de tweede plaats te komen.

Andres Iniesta! Ook al heeft de 33-jarige strateeg zijn afscheid van Barcelona en zijn vertrek naar China aangekondigd, toch kan de middenvelder van Barça het demonstreren niet laten. Ook tegen Villareal was de kapitein weer goed voor twee prinsheerlijke assists, de ene al mooier dan de andere. De doelpunten liet hij aan zijn ploegmakkers over: Paulinho, Coutinho, Messi en twee keer Ousmane Dembélé zorgden voor de treffers, tussenin scoorde invaller Nicola Sansone de eerredder voor de bezoekers.

Minder goed verging het aartsrivaal Real Madrid. De Madrilenen trokken met een B-elftal, zonder Cristiano Ronaldo, naar Sevilla en liepen daar op een serieuze gasbek. Ben Yedder zorgde voor 1-0, Layun verdubbelde op slag van rusten. Waarna Sergio Ramos de hoofdrol opeiste. De ex-speler van Sevilla trapte eerst een penalty op de onderkant van de lat en wat niet in het doel van de tegenstander lukte, ging wel in eigen doel: 3-0. Borja en, jawel hoor, Sergio Ramos vanop de stip zorgden nog voor spanning maar een punt uit de brand slepen lukte niet meer voor de Koninklijken. Real blijft hierdoor op drie punten hangen van de tweede plaats die wordt bezet door stadsgenoot Atletico.

Door gvdl
AANGERADEN
Meest recent