Indrukwekkende Nicola Philippaerts wint Kampioenschap van Hamburg

Bron © BELGA

Foto: EPA

Springruiter Nicola Philippaerts heeft donderdag op overtuigende wijze het Kampioenschap van Hamburg gewonnen. De 24-jarige Limburger was in de Duitse havenstad met de 11-jarige ruin Harley ruim twee seconden sneller dan de Portugese Luciana Diniz met Lennox. De Ier Shane Breen werd met Can Ya Makan derde.

21 combinaties bleven foutloos. Daarbij ook Jos Verlooy met Caracas (7e), Gregory Wathelet met Nevados (10e) en Pieter Devos met Claire (11e). De zege leverde Philippaerts een Mercedes ter waarde van 59.000 euro op.

Het Kampioenschap van Hamburg gold meteen ook als eerste proef voor de vijfde manche in de Gobal Champions League. Samen met de Duitse Laura Klaphake nam Devos daarin de leiding voor de Saint-Tropez Pirates. Het enige andere duo dat foutloos bleef waren de Duitsers Ludger Beerbaum (Chiara) en Philipp Weishaupt (Asathir) voor de Berlin Eagles. De London Knights, na vier manches leider in de GCL, deden het heel wat minder goed. Olivier Philippaerts (Ikker) en de Zwitser Martin Fuchs (Chaplin) moesten samen 9 strafpunten incasseren en zijn daarmee voorlopig pas zestiende. De tweede proef wordt zaterdag gesprongen.

Ook Jos Verlooy was donderdag succesvol in Hamburg. Hij won met Japatero de belangrijkste nevenproef van de dag, goed voor 8.250 euro. In de derde proef van de dag ging de zege net niet naar een Belg. Karline De Brabander werd met Fantoma tweede, op bijna anderhalve seconde van de Ier Dermott Lennon en Royal Pride.

    Meest recent