Limburgs duel in damesfinale Play-offs handbal

Bron © BELGA

Vorig seizoen pakte Sint-Truiden de titel Foto: Raymond Lemmens

Hubo Initia Hasselt en Handbal Sint-Truiden strijden de komende weekends voor de landstitel bij de dames. Wordt het de dertiende titel voor de Hasselaren of verlengen de Truiense dames hun titel en pakken ze straks hun derde titel? Sint-Truiden kwam als winnaar uit de play-offs en geniet van het thuisvoordeel. Wie het eerst twee wedstrijden wint, is de nieuwe kampioen.

De play-off finale van dit seizoen is een heruitgave van de finale van de Beker van België én van de play-off finale van vorig seizoen. “Met dat verschil dat Hasselt een volledig nieuwe ploeg heeft moeten bouwen en dus met een volledig andere groep speelt”, weet Sarina Leenen van Handbal Sint-Truiden, die nog herstelt van een enkelblessure die ze opliep tijdens de finale van de Beker van België. Leenen kondigde in aanloop van die finale haar afscheid aan en doet er alles aan om fit te raken. “Volgens de dokters wordt het moeilijk om te spelen. De kiné denkt dat het wel zou kunnen lukken en zelf ga ik ervan uit dat ik ga spelen. Desnoods met een inspuiting. Wij gaan winnen en willen het in twee wedstrijden afmaken. Als er drie wedstrijden nodig zouden zijn, dan is dat maar zo.”

Hubo Initia Hasselt versloeg twee weken geleden Sint-Truiden. Hasselt is de enige ploeg die dit seizoen Sint-Truiden wist te verslaan. “Proficiat voor hen maar het gaat de laatste geweest zijn”, besluit Leenen.

“Ik denk dat we voor het seizoen meteen getekend zouden hebben voor een play-off ticket en dan speel je op het einde van het seizoen twee finales. Dat is fantastisch”, zegt Klaudia Obrusik. De Hasseltse revalideert al bijna een jaar van een schouderblessure die ze vorig jaar opliep tijdens de play-off finales. “Tijdens de finale van de Beker van België stonden we er nog niet als ploeg en hebben we niet laten zien wat we waard zijn als ploeg. De voorbije weken hebben we zowel van Sint-Truiden als van Bocholt gewonnen en dat heeft ons toch wel gemotiveerd. Ik hoop en ik denk dat we het Sint-Truiden moeilijk kunnen maken. Als we het in percentages moeten uitdrukken dan geef ik onszelf nu 50 procent kans op de titel.”

De eerste wedstrijd van de play-off finales tussen Hubo Initia Hasselt en Handbal Sint-Truiden wordt zaterdag om 17u30 in de Alverberg gespeeld. Op 20 mei is Sint-Truiden gastheer voor Hasselt.

    Meest recent