Trend in Cannes: actrices strak in het pak

Het filmfestival van Cannes is niet alleen een hoogmis voor de film, ook voor wie op zoek is naar frisse stijlinspiratie. Als het van veel actrices afhangt, draag je deze zomer een broekpak.

Het damespak is hot, zo bewijzen onder meer actrices Cate Blanchett, Lea Seydoux en Kristen Stewart op La Croissette. De 48-jarige Blanchett koos voor een look, van top tot teen, in nude. Haar beha liet ze thuis - zo creëerde ze een stijlvol V-decolleté met haar blazer.

Trend in Cannes: actrices strak in het pak
Foto: ISOPIX

Zakelijk met een twist

De Franse Seydoux ging voor een meer zakelijke stijl met een klassieke witte blouse onder haar powersuit in uitgewassen groen. De Amerikaanse Stewart gaf een geruit pak met hoge taille pantalon dan weer een sportieve twist door het te combineren met een basic wit topje en een rugzak. Alle dames gingen resoluut voor een elegante hak onder het pak en blaakten van het zelfvertrouwen in de badstad.

Trend in Cannes: actrices strak in het pak
Foto: ISOPIX

Een statement

Het damespak - ook vaak powersuit genoemd - wint tegenwoordig weer aan populariteit. Veel topontwerpers hebben er in hun collectie en ook ketens pikken in op de trend. Eind vorige eeuw beleefde het pak - na enkele moeilijke jaren - al een glorieperiode. Een situatieschets: Yves Saint Laurent stelde in 1966 zijn sexy Le Smoking voor op de catwalk. Het was bedoeld als revolutionair alternatief voor de little black dress, maar de modepers was in het begin allesbehalve enthousiast. Maar dames die een statement wilden maken in een door manen gedomineerde de zakenwereld waren verkocht. Tegen de jaren 80 was het pak een hype, mede dankzij de soap ‘Dynasty’ en de muziekindustrie.

Trend in Cannes: actrices strak in het pak
Foto: ISOPIX

Tips

- Het broekpak is een mannenitem. Met een hak, blouse of net niets eronder maak je het vrouwelijk sexy.

- Een pak met een drukke print? Dan heb je geen extra accessoires nodig als statement.

- Het allerbelangrijkste? Maak dat de blazer goed zit aan je schouders. De pasvorm is alles.

- Draag het met een attitude. Naam een voorbeeld aan de actrices, die blaken van het zelfvertrouwen.

- Staat extra mondain met een hippe bril.

Trend in Cannes: actrices strak in het pak
Foto: ISOPIX
Door vwh
Meest recent