Triatlete Claire Michel haalt top vijf in World Series-manche Japan, Geens geeft op

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Claire Michel is zaterdag tijdens de derde van acht manches van de World Series Triatlon (WTS) in het Japanse Yokohama op de vijfde plaats geëindigd.

De 29-jarige Brusselse legde de olympische afstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) af 1u55:12. Dat was 1:47 trager dan winnares en wereldkampioene Flora Duffy (1u53:25) uit Bermuda. De Amerikaanse Katie Zaferes (1u53:58) en de Britse Non Stanford (1u54:41) vervolledigden het podium. Michel, die in deze competitie haar eerste stek in de top vijf bemachtigt, moest op plaats vier nog de Australische Ashleigh Gentle voor zich dulden.

Spanjaard Mario Mola wint biij de mannen, Jelle Geens moet opgeven

Mario Mola heeft zaterdag de derde van acht manches van de World Series Triatlon ITU in het Japanse Yokohama op zijn naam geschreven. De Spaanse wereldkampioen legde de olympische afstand (1.500 meter zwemmen, 40 kilometer fietsen en 10 kilometer lopen) af in 1u44:59. Jelle Geens moest de strijd staken na een val van zijn fiets.
De Australiër Jacob Birthwhistle (1u45:40) strandde op de tweede plek. De Spanjaard Fernando Alarza (1u45:51) vervolledigde het podium.

Geens, bij de vorige manche dertiende, kwam met twee andere atleten ten val toen hij in het peloton op kop fietste, waarbij hij ook lek reed. De 25-jarige Limburger werd gedepanneerd door de organisatie, maar besloot toch de handdoek te werpen omdat hij met het oog op de kwalificaties voor de Spelen van Tokio (2020) niet meer in de punten kon eindigen.
De volgende WTS-manche staat 9 en 10 juni in het Engelse Leeds op de planning.

De volgende WTS-manche staat 9 en 10 juni in het Engelse Leeds op de planning.

    Meest recent