Na Anderlecht ook Gent onthoofd voor topper van zondag, belofte eerste keer bij selectie

© BELGA

Anderlecht trekt met twijfels naar de belangrijke match tegen Gent. Paars-wit wil nog vol voor de tweede plaats gaan, maar mist heel wat spelers. Maar ook Gent heeft de punten nodig met het oog op de vierde plaats. De Buffalo’s moeten wel enkele spelers missen. Daardoor zit belofte Jonathan David voor het eerst bij de selectie.

ssg, rahe

Chakvetadze startte donderdag tegen Genk en begon uitstekend aan de partij, maar moest al in de eerst helft geblesseerd naar de kant. Vervanger Samuel Kalu zou het einde van de match ook niet halen, de flankaanvaller raakte eveneens geblesseerd. De twee raken niet tijdig hersteld voor het bezoek van Anderlecht.

Yves Vanderhaeghe haalt daardoor Jonathan David. Die was dit seizoen al goed voor 10 goals en 5 assists in 13 duels bij de beloften.

Bij Anderlecht kan Hein Vanhaezebrouck geen beroep doen op geblesseerden Markovic, Saief en Obradovic. Ook langdurige geblesseerden Kara, Onyekuru en Sowah zijn er niet bij. Trebel is op de koopt toe geschorst.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Lees ook: CLUBNIEUWS. Einde seizoen smaakmaker Anderlecht, Beerschot Wilrijk en W-Beveren hebben trainers op het oog

© Isosport

Lees ook