Sharapova schrapt opmerkelijke ‘droom’ van haar wenslijst en is blij als een kind

Maria Sharapova (31) speelde maandag een wedstrijd waar ze al lang van had gedroomd. De Russische ex-nummer 1 van de wereld en vijfvoudig Grand Slam-winnares gaf in Rome twee minuten lang Rafael Nadal partij in een oefenwedstrijdje.

Sharapova kijkt erg op naar Nadal. Naar eigen zeggen stond een duel met de 31-jarige Spaanse gravelspecialist op haar wenslijstje. “Ik was zo nerveus hiervoor”, postte ze op Twitter.

Opvallend feit is dat de Russische in haar tweet Nadal de GOAT van het tennis noemt. Dat betekent The Greatest of All Time. Omdat Sharapova niet zei dat de Spanjaard de beste speler ooit op gravel is, lijkt ze te bedoelen dat ze Nadal over het algemeen een betere speler vindt dan de Zwitser Roger Federer. Dat leverde een storm van kritiek op van de Federer-fans op Twitter.

Het bekvechten van fans over wie nu de beste tennisser ooit is, zal vermoedelijk nog lang doorgaan. Federer heeft met winst in 20 belangrijke toernooien meer toernooizeges op zijn palmares staan dan Nadal (16). Nadal heeft dan weer de bovenhand in de onderlinge confrontaties. De Spanjaard won 23 keer, Federer hield het op 15 overwinningen.

Door lsjs
  • AANGERADEN