Speler KV Kortrijk met hartproblemen ondergaat straks nieuwe operatie

Foto: Photo News

Anthony Van Loo zal eind juni opnieuw onder het mes gaan bij de vermaarde hartchirurg Pedro Brugada. De verdediger van KV Kortrijk zeeg afgelopen vrijdag naar de grond in de partij tegen Moeskroen als gevolg van hartritmestoornissen.

Van Loo voetbalt al tien jaar met een ingebouwde defibrilator, een toestel dat de hartslag moet garanderen indien het hart het zelf laat afweten. Het was die defibrilator die afgelopen vrijdag een schok doorheen het lichaam van de voetballer joeg en zo Van Loo bij bewustzijn hield. De speler kon op eigen kracht het veld verlaten.

Speler KV Kortrijk met hartproblemen ondergaat straks nieuwe operatie

Van Loo trok vandaag op consultatie bij de befaamde Brusselse hartspecialist Pedro Brugada. Via facebook liet Van Loo weten dat er vrijdag wel degelijk sprake was van een hartritmestoornis. Eind juni gaat Van Loo opnieuw onder het mes om ervoor te zorgen dat alles nog meer onder controle wordt gehouden.

Over zijn toekomst in het voetbal heerst nog onduidelijkheid. Die zal na de operatie besproken worden, aldus de onfortuinlijke voetballer.

Door gvdl
AANGERADEN