Buitenlandse smaakmakers JPL-League niet naar Rusland, Nigeria laat revaliderende Anderlecht-spits thuis

© Photo News

Terwijl Roberto Martinez zijn lijst van 35 spelers pas volgende week officieel wil bekendmaken, doen andere landen minder heimelijk over hun voorlopige selecties. Een overzicht van de buitenlandse JPL-spelers die wel en verrassend niet naar het WK mogen.

kvu, ssg

Zo roept de Kroatische bondscoach Zlatko Dalic voorlopig 28 spelers op voor het WK. Daarbij drie spelers die momenteel ­actief zijn in onze com­petitie: Lovre Kalinic (AA Gent), Matej Mitrovic (Club Brugge) en Duje Cop (Standard). In de voorselectie van Iran zitten Re­zaeian (KV Oostende) en Rezaei (Charleroi). Cristian ­Benavente maakt geen deel uit van de ruime kern van 25 van Peru, Genk-doelman Danny Vukovic wel van die van Australië.

Gent ziet – voorlopig – naast Kalinic nog vier ­spelers vertrekken: Dylan Bronn maakt deel uit van de ­selectie van Tunesië, waar Hamdi Har­baoui (Zulte Waregem) ontbreekt. Beloften José Luis ­Rodriguez en Ricardo ­Avila zijn opgenomen in de ­ruime selectie van Panama en ook de Nigeriaan Moses Simon mag zich opmaken voor een WK-avontuur. Nigeria rekent ook op Uche Agbo (Standard) en Elderson Echiejile (Cercle Brugge) voor hun voorlopige kern. Henry Onyekuru is dan weer niet opgenomen in de ruime voorselectie, dit tot grote ontgoocheling van de revaliderende Anderlecht-aanvaller.

Gerelateerd

Aangeboden door onze partners