Eerlijk is eerlijk: topschuttersstand wordt pas afgesloten na finale Play-off II

Bron © BELGA

Foto: Peter Malaise

Brussel -

Het management van de Pro League heeft beslist om de topschuttersstand van de Jupiler Pro League af te sluiten na de finale van Play-off II tussen Zulte Waregem en Lokeren, die op 23 mei plaatsvindt. Dat valt dinsdag te lezen op de website van de Jupiler Pro League.

“Deze beslissing werd gemaakt vanwege de volgende reden. Zulte Waregem, het team van huidige topschutter Harbaoui, zal in de reguliere competitie en Play-off II een wedstrijd minder spelen vanwege het forfait van Lierse. Zulte Waregem heeft nog geen twee wedstrijden tegen Lierse afgewerkt in Play-off IIa. Die wedstrijd stond geprogrammeerd op speeldag 10, maar gaat dus niet door”, zo klinkt het.

“Teddy Chevalier, de dichtste rivaal van Harbaoui in de topschuttersstand, heeft met KV Kortrijk al wel tweemaal tegen de Pallieters gespeeld en heeft dus wel zijn optreden kunnen maken in 40 competitiewedstrijden.”

“Geen 40 competitiewedstrijden dus voor Harbaoui, maar omdat Zulte Waregem de finale van Play-off II speelt kan hij wel aan 40 partijen geraken. Op die manier hebben beide spelers over het hele seizoen gezien evenveel wedstrijden kunnen spelen.”

Harbaoui maakte dit seizoen al 22 doelpunten, Chevalier trof één keer minder raak. Op de slotspeeldag van Play-off II gaat KV Kortrijk vrijdag op bezoek bij Waasland-Beveren.

AANGERADEN