Slecht nieuws voor Mathieu van der Poel na val met mountainbike: Nederlander moet onder het mes

Bron © BELGA

Foto: Photopress.be

Brussel -

Bijkomend medisch onderzoek heeft uitgewezen dat Mathieu van der Poel vrijdag, tijdens een val in de MTB-marathon in het Spaanse Logrono, een barst in het handwortelbeen of scafoïde opliep.

Mathieu van der Poel won de driedaagse MTB-marathonwedstrijd wel maar bleef hinder ondervinden van een pijnlijke pols. Nader medisch onderzoek in het ziekenhuis bracht alsnog een barst in het scafoïdebot aan het licht. Om het verder barsten van het handwortelbeentje te vermijden en een optimale genezing te garanderen, is overgegaan tot een ingreep waarbij het bot gestabiliseerd werd door het inbrengen van een schroef.

Deelname aan de Wereldbekermanche mountainbike in Albstadt (18-20 mei) zal niet pijnvrij kunnen, maar komt niet in het gedrang. Het risico op ernstiger letsel is uitgesloten.

Niet in Puivelde

Mathieu van der Poel komt wel niet aan de start van de kermiskoers van komende woensdag in Belsele-Puivelde, waar hij samen met Sep Vanmarcke de affiche topte. "Erg jammer", zegt Van der Poel, die ernaar uitkeek om in de eerste wegwedstrijd meteen de degens te kruisen met onder meer Sep Vanmarcke en Lawrence Naesen en bovendien te trachten zijn vader op te volgen, 35 jaar na die zijn overwinning in Puivelde Koerse.

.