Hooligans vallen spelers Sporting Lissabon aan tijdens training, slachtoffer Bas Dost reageert verbolgen

Bron © BELGA

Foto: rr

Meerdere spelers van Sporting Lissabon zijn dinsdag gewond geraakt, toen zo’n vijftig hooligans de training van de club met geweld bestormden. De fans kwamen verhaal halen na een teleurstellend verlopen seizoen voor de Portugese topclub. Sporting verspeelde het voorbije weekend zijn tweede plaats in de Primeira Liga en wist zich zo niet te kwalificeren voor de Champions League.

Volgens diverse Portugese media waren de gemaskerde hooligans gewapend met riemen, fakkels, stokken, kettingen en zelfs strijkijzers. Onder meer de Nederlandse topschutter van de club, Bas Dost, moest het ongelden. Hij liep een hoofdwonde op. Ook ploeggenoten van hem en trainer Jorge Jesus kregen klappen.

"Ik heb hier geen woorden voor. Dit heb ik totaal niet zien aankomen.. Echt ongelooflijk, wat hier is gebeurd. We zijn ons allemaal kapot geschrokken. Het was echt een dreigende situatie. Ik ben leeg. Dit is een drama voor iedereen", aldus Dost in een reactie aan het Algemeen Dagblad.

Hooligans vallen spelers Sporting Lissabon aan tijdens training, slachtoffer Bas Dost reageert verbolgen
Foto: rr

"Sporting verwerpt de gebeurtenissen die vandaag hebben plaatsgevonden", reageert de club op haar website. "Wij kunnen dit op geen enkele manier goedkeuren. Dit past niet bij Sporting en dit kan Sporting niet zijn. Wij zullen alle maatregelen nemen om de mensen die hier verantwoordelijk voor zijn, te pakken. Deze mensen hebben uiterst betreurenswaardig gehandeld."

Meer voetbal