Sagnol naar Anderlecht? Marc Coucke reageert duidelijk op gerucht: “Ik heb geen job voor hem, ook niet in PairiDaiza”

Bron © Bild

Foto: rr

Opvallend bericht in Duitsland: de krant Bild meldt immers dat de Fransman Willy Sagnol topkandidaat is om de nieuwe coach te worden van... Anderlecht. De Brusselse club doet het verhaal echter af als “onzin” en Marc Coucke deed daar in zijn eigen stijl nog een schepje bovenop op Twitter. “Ik heb geen enkel contact met Meneer Sagnol, noch voor een job in PairiDaiza, noch in Anderlecht, noch in Durbuy.”

Volgens Bild moet Sagnol in Anderlecht Hein Vanhaezebrouck vervangen na de gemiste titel. Dat is natuurlijk erg voorbarig én Vanhaezebrouck heeft nog een contract voor de komende twee seizoenen.

“Onzin”

Feit is wel dat de coach de afgelopen week geen goede punten scoorde door zijn uitspraken over Standard-coach Sa Pinto en zijn kritiek op de kleedkamer. Meteen doken op Twitter ook geruchten op dat de Fransman al in Brussel was gesignaleerd. Het verhaal over Sagnol wordt bij Anderlecht echter resoluut afgedaan als “onzin”.

“Ik heb geen enkel contact met Meneer Sagnol (nooit gezien trouwens), noch voor een job in PairiDaiza, noch in Anderlecht, noch in Durbuy”, reageerde Coucke op Twitter zowel in het Nederlands als in het Frans. Zo verwees hij het gerucht meteen naar de prullenmand én maakte hij nog wat sluikreclame voor zijn andere projecten in het dierenpark PairiDaiza en in Durbuy...

Interim-coach Bayern

De 41-jarige Sagnol is een ex-Frans international die als speler onder meer uitkwam voor Bayern München. Van 2014 tot 2016 was hij coach van Bordeaux maar in 2017 keerde hij terug naar de Rekordmeister om assistent te worden van Carlo Ancelotti. Hij fungeerde daar ook even als interim-coach na diens ontslag maar moest daarna plaatsruimen voor Jupp Heynckes, die volgend seizoen dan weer wordt opgevolgd door Niko Kovac.

De troeven waarmee Sagnol het Anderlecht-bestuur wist te charmeren zijn volgens de Duitse krant zijn talenkennis (Frans, Engels, Duits en Spaans), het feit dat hij communicatief sterk is en zijn ervaring als technisch directeur bij de Franse beloften (2011-2013) waar hij onder meer de ontwikkeling van sterren als Antoine Griezmann, Kylian Mbappé, Ousmane Dembélé, Anthony Martial en Kingsley Coman in een stroomversnelling bracht.

Door jug, vml
SPORT VOOR ABONNEES
Meer voetbal