Beelden gelekt van ‘Project Z’: Microsoft werkt aan Xbox-controller voor mensen met een beperking

Bron © The Verge, Microsoft Central

Foto: Twitter: @h0x0d

Microsoft is een controller voor mensen met een beperking aan het ontwikkelen, dat melden The Verge en Windows Central. Op twitter lekte een beeld van de controller. Vermoedelijk wordt de controller voorgesteld op de Electronic Entertainment Expo, een vakbeurs voor de game-industrie.

De controller bestaat voornamelijk uit twee grote - vermoedelijk - programmeerbare knoppen, die dienst doen als pijltjestoetsen. Daarnaast heb je nog een klassieke pijltjestoets. Bovenaan het apparaat staan allerlei inputs en led’s waarmee je andere apparaten kunt verbinden. Links van de controller is nog een USB-aansluiting en een aansluiting voor een hoofdtelefoon.

De controller kreeg de codenaam ‘Project Z’. Vermoedelijk wordt het voorgesteld 10 juni op de Electronic Entertainment Expo voorgesteld.

Dit zou een grote stap voorwaarts zijn voor gamers met een beperking. In het verleden moesten ze veelal zelf aan de slag of rekenen op fervente hobbyisten die bestaande controllers aanpasten. De bekendste van die hardware-hackers is Benjamin Heckendorn, beter bekend als Ben Heck. Hij ontwierp onder meer een controller voor mensen die één hand of arm hebben. Veelal monteert hij één van de analoge sticks onderaan de controller. De gebruiker laat de controller dan leunen (met de stick verankerd op zijn been) en beweegt de stick met de hand die controller vast heeft. Op die manier heeft hij zijn duim (van die ene hand) vrij om een andere stick en/of knoppen te bedienen. (zie video hieronder).

Door adm
VOOR ABONNEES