Van Garderen maakt brandhout van concurrentie, maar verwacht nog hevige strijd om eindwinst

© AP

Na tijdritwinst op de vierde dag van de Ronde van Californië mocht de Amerikaan Tejay van Garderen (BMC) de leiderstrui aantrekken. Hij verwacht dat het nog een stevige strijd wordt in de laatste bergetappe van vrijdag.

LEES OOK: Tejay van Garderen wint tijdrit in Ronde van Californië

Van Garderen maakte brandhout van de concurrentie in de tijdrit over 34,7 kilometer. “Ik dacht niet dat het zo goed zou gaan. Maar ik wist dat als ik in de bergrit naar Gibraltar Road de schade kon beperken tot de minuut, ik vandaag misschien de trui zou kunnen nemen. Dit was de dag om mijn grote kracht te laten spreken. Blij dat ik die kon ontwikkelen.”

Van Garderen heeft 0:23 voorsprong op eerste achtervolger Egan Bernal. Of hij de gele trui kan behouden tot de finish in Sacramento? “Ik weet het niet. Ik geniet momenteel van dit moment. Morgen en de slotrit zouden sprintetappes moeten zijn. We moeten ons alleen nog zorgen maken over rit 6 naar Tahoe. We hebben een heel sterk team, dat controle zal kunnen houden, en op het einde van de slotklim zal het aan mij zijn om de wielen van de klimmers te volgen.”

“Voor zover ik begreep, is de klim niet zo veeleisend als die van Gibraltar. En met de grote hoogte zou ik wel om moeten kunnen. Zeker, er gaan heel veel aanvallen komen van iedereen die mijn trui wil overnemen. En Bernal heeft al bewezen dat hij heel goed bergop rijdt. Hij gaat me niet zomaar Sacramento in laten rijden met deze gele trui, maar er nog een hevige strijd van maken. Maar wie me wil kloppen, zal tot het bittere einde moeten gaan.”

LEES OOK

Nu in het nieuws