De Krook krijgt vastgoed-oscar

Foto: fvv

Gent -

De Krook is vanavond door de vastgoedsector bekroond tot Beste Publieke Project van 2018.

Vanavond werden op de laatste dag van REALTY, het vastgoedevent van het jaar, de allereerste Real Estate Society (RES) Awards uitgereikt. De RES-awards prijzen buitengewone Belgische bouwprojecten in drie sectoren: residentieel vastgoed, (semi-)publiek vastgoed en institutioneel investeringsvastgoed. Tientallen projectontwikkelaars, architecten en steden uit alle hoeken van het land dienden de voorbije maanden hun meest in het oog springende projecten van het voorbije jaar in.

De RES-awards profileren zich dan ook als “de oscars voor de vastgoedsector”.

In de categorie Beste Publieke Project werd De Krook bekroond.

De Krook is niet alleen het grootste openbare gebouw dat in 2017 in Vlaanderen uit de grond rees maar een unieke ontmoetingsplek.

Veel functies

De zevenkoppige jury van experts en prominenten, zoals Vlaams minister van Omgeving Joke Schauvliege (CD&V) en Brussels bouwmeester Kristiaan Borret, prees De Krook als volgt:

“De Krook is een absolute eyecatcher die een verouderde en soms verloederde stadsbuurt nieuw leven heeft ingeblazen. Het is een mooie gerenoveerde en levendige site geworden, tussen Gent Zuid en hartje Gent, waar ook veel aandacht is voor de blauwgroene ader in de stad. Er is een duidelijke verwevenheid aan functies gecreëerd met o.a. een bibliotheek, kantoren, laboratoria van de UGent, horeca en publiek groen.”

De Krook is ontwikkeld door Stad Gent , het Gentse architectenbureau Coussée & Goris, en hun Spaanse partner TV RCR Aranda Pigem Vilalta Arquitectes.

Door gn
AANGERADEN