Lisa genoot met volle teugen van haar vakantie op Bali, maar bij thuiskomst volgde een nachtmerrie

Bron © News.com.au

Foto: Facebook Lisa Anne Tapp

Een Australische mama wil toeristen die een trip naar Indonesië plannen, waarschuwen voor de gevaren van hennatatoeages. Haar zes jaar oude zoontje had er op reis enkele laten plaatsen, maar bij thuiskomst liep het gruwelijk fout.

Lisa Anne Tapp had met haar gezin een geweldig reisje beleefd in Nusa Dua, in het zuiden van Bali, maar bij thuiskomst liep het gruwelijk fout. Haar zesjarige zoontje Benjamin had in het resort waar ze verbleven enkele hennatatoeages laten plaatsen, die eenmaal terug in Australië zware uitslag op zijn lichaam veroorzaakten.

“Toen we een weer week thuis waren, kreeg mijn zoon plots irritaties op zijn armen en benen, waar hij de tatoeages had laten plaatsen”, legt Lisa uit. De oorzaak was niet ver te zoeken.

(lees verder onder de foto)

Lisa genoot met volle teugen van haar vakantie op Bali, maar bij thuiskomst volgde een nachtmerrie
Themabeeld Foto: Shutterstock

“Die tatoeages waren zwart en niet bruinrood”, gaat ze verder. “Ik ben sindsdien te weten gekomen dat bij zwarte henna smerige chemicaliën worden toegevoegd. In de henna werd paraphenylenediamine (een stof die in verven wordt gebruikt, red.) en kerosine aangetroffen.”

Benjamin heeft nu littekens op de plaatsen waar ooit de tatoeages stonden. “Het ziekenhuis en de dokters hier hebben me verteld dat mijn zoon er waarschijnlijk permanente littekens op zijn armen en been aan over zal houden.”

“Dus aan iedereen: geniet alsjeblieft van het wondermooie Bali en de fantastische bevolking, maar blijf weg van hennatatoeages”, waarschuwt Lisa. “Zeker als ze die in het zwart aanbieden.”

Door ehu
VOOR ABONNEES