Prins Laurent beraadt zich met advocaten over stappen tegen N-VA

Bron © BELGA
Brussel -

Prins Laurent beraadt zich met zijn raadsmannen over gevolgen die moeten verbonden worden aan de verklaringen van N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge in Het Nieuwsblad en De Standaard. Daarin wordt de prins beschuldigd van fraude. “De Prins betreurt deze nieuwe demagogische beschuldiging, die bovendien een strafrechtelijke betichting inhoudt”, aldus een advocaat van de prins in een reactie.

LEES OOK: N-VA beschuldigt Laurent van fraude: “We weten niet waar hij nog allemaal mee bezig is”

Volgens de N-VA had de prins een vals verslag ingediend over zijn activiteiten in 2017. “Tussen de 54 activiteiten die hij vermeldt, staat niks over zijn bezoek aan de Chinese ambassade”, klinkt het. Nochtans is het indienen van een correct jaarverslag bij premier Michel en het parlement een van de voorwaarden om recht te hebben op een dotatie van 308.000 euro.

“Dit doet vragen rijzen over wat er nog allemaal ontbreekt op de lijst”, aldus N-VA-Kamerlid Peter Buysrogge. “We weten dat Laurent op dat feestje aanwezig was, hij heeft dat ook nooit ontkend. We kunnen uit het verslag dus niet afleiden waar hij werkelijk mee bezig is.” Buysrogge wil daarom een wetsvoorstel indienen waardoor valse verklaringen kunnen worden bestraft met een inhouding van de prinselijke dotatie, gedeeltelijk of zelfs volledig.

VOOR ABONNEES