Belgian Knockout golf telt vier landgenoten in eindfase.

Foto: BELGA

Na Thomas Detry en Thomas Pieters eerder deze dag vervoegen ook Nicolas Colsaerts en Christopher Mivis zich bij het lijstje van Belgen dat zich plaatsen voor de eindfase van het Belgian Knockout (European Tour).

Dat Nicolas Colsaerts zich bij de laatste 64 plaatste was totaal geen verrassing. De 35-jarige Brusselaar had met -3 een stevige basis gelegd op de openingsdag. Zijn tweede ronde die hij afwerkte in 71 slagen (level par) was wel een opeenvolging van bogey’s (4 stuks) met birdie’s (4 stuks). Toch kwam zijn zitje voor de knockout fase nooit of te nimmer in gedrang. “Het kwam er op aan om niet fouten te maken en te veel energie te verspelen voor de komende dagen”, gaf Nicolas Colsaerts als uitleg voor zijn gekleurde kaart.

Naast de 3 grote tenoren veroverde Christopher Mivis ook een plaats bij de top 64 waardoor het aantal landgenoten op 4 komt. De 29-jarige geboren Truienaar deed met 70 slagen nog een slag beter als daags voordien. “Opdracht volbracht”, was de duidelijk openingszin van Christopher Mivis. “Met deze 3 cut op 5 European Tour-events bewijs ik dat ik mijn plaats op dit circuit wel verdien.”

Het Belgian Knockout gaat vanaf morgen van start met de rechtstreeks uitschakeling. Degene die in een duel met 2 spelers over 9 holes de laagste score neerzet, stoot door naar de volgende ronde. (cch)

Door cch
  • AANGERADEN