Meghan Markle brengt schitterend eerbetoon aan prinses Diana

Foto: AFP

Meghan Markle heeft een prachtig subtiel eerbetoon gehouden aan prinses Diana, de moeder van haar kersverse echtgenoot de Britse prins Harry. Aan haar hand droeg de bruid bij het avondfeest immers een elegante aquamarijne ring, die meer dan twintig jaar geleden nog aan de hand van Lady Di schitterde.

Meghan Markle brengt schitterend eerbetoon aan prinses Diana
Princess Diana in 1996 met de blauwe ring die ook Meghan droeg als eerbetoon tijdens haar avondfeest. Foto: AP

“Something old, something new, something borrowed, something blue.” Dat gezegde vat een traditie samen waar de bruid tijdens Britse huwelijken iets ouds, iets nieuws, iets geleend en iets blauws moet dragen. Meghan Markle ving met haar ring tijdens het avondfeest vier vliegen in één klap. Dat kreeg het publiek te zien toen het pasgetrouwde koppel in een open Jaguar E-Type Concept Zero met een nieuwe outfit naar Frogmore House reden.

Naast haar witte halternek van Stella McCartney droeg Meghan immers ook de blauwe ring van wijlen prinses Diana, de moeder van Harry. Zij droeg de ring voor het eerst publiekelijk tijdens een trip naar Australië in 1996.

Dat Meghan dit juweel droeg, gebeurde niet zomaar. Lady Di liet immers voor haar dood enkele van haar wensen noteren. Eén daarvan was heel duidelijk: ze hoopte dat haar juwelen aan haar zonen geschonken zouden worden, zodat die de fabelachtige stukken zouden delen met hun toekomstige echtgenotes. Wie welke ring kreeg, heeft ze nooit besloten, maar volgens royaltykenners heeft Harry wellicht zelf deze specifieke ring uitgekozen voor Meghan.

(De tekst gaat verder onder de foto van de ring in kwestie.)

Meghan Markle brengt schitterend eerbetoon aan prinses Diana
Foto: Photo News

Ook Meghan Markles verlovingsring is geïnspireerd door uit de collectie van Diana. Er zaten immers twee diamanten in, die eerder van Lady Di geweest waren. Verder verwerkten de juweliers ook nog een steen uit Botswana daarin, waar het koppel op vakantie ging. Het ontwerp van het geheel zou van de hand zijn van prins Harry zelf.

Prins William gaf tijdens zijn huwelijk in 2011 ook één van zijn moeders ringen aan Kate Middleton.

De lege stoel

Oplettende kijkers zagen ook hoe tijdens de huwelijksceremonie zaterdag één stoel vrij was naast prins William. Heel wat mensen dachten dan ook dat die lege plek in St. George’s Chapel in gedachten gevuld werd door die ene persoon die er op die heuglijke dag ook graag bij was geweest: Lady Di.

Maar niets bleek minder waar. Volgens Royaltykenners is de stoel voor Queen Elizabeth II altijd leeg. Het kan natuurlijk niet zijn dat de koningin van het land haar zicht wordt belemmerd door een opmerkelijk hoofddeksel van één van de aanwezige vrouwen bijvoorbeeld. De lege stoel was dus geen ontroerend eerbetoon, maar wel een kwestie van etiquette.

Door Morien Raeymakers