Kippenvel: afscheidnemende Iniesta luid toegezongen door volgepakt Nou Camp

Spaans landskampioen FC Barcelona heeft zijn laatste match van het seizoen met het kleinste verschil gewonnen van Real Sociedad. Philippe Coutinho maakte op heerlijke wijze de enige goal van de partij. Maar de slotmatch stond vooral in het teken van het afscheid van Andrès Iniesta. Het Barça-icoon speelde zijn laatste match in de kleuren van de Catalaanse ploeg en kreeg een indrukwekkende applauswissel. Na afloop werd hij tijdens een huldigingsmoment ook luid toegezongen door een volgepakt Nou Camp.

FC Barcelona kon pas na een uur het verschil maken tegen Real Sociedad, met Adnan Januzaj in de basis. Maar toen vond Coutinho zijn moment gekomen om uit te pakken met een fantastische trap. Thomas Vermaelen ontbrak bij Barça met een hamstringblessure.

Tien minuten voor tijd kreeg Iniesta zijn laatste applauswissel in Nou Camp. De Spanjaard droeg zijn aanvoerdersband over aan Lionel Messi. Na de wedstrijd bleef de middenvelder nog tot 1.30 uur ’s nachts alleen achter op het veld. Zo kon hij in alle rust afscheid nemen van ‘zijn’ stadion.

Door jefi
AANGERADEN