Charleroi wil uitpakken na teleurstellende play-offs: Zebra’s lonken naar Eupen, Club én Anderlecht

© Photo News

De teleurstellende play-offs doen Charleroi ingrijpen met het oog op volgend seizoen. De Carolo’s willen hun voorhoede versterken met Mbaye Leye (Eupen) of Jérémy Perbet (Club Brugge, uitgeleend aan Kortrijk).

bvv

Charleroi toont ook interesse in Massimo Bruno, al zal het daarvoor wel met het Duitse Leipzig rond de tafel moeten zitten. Bruno heeft een zwaar contract en wordt momenteel uitgeleend aan Anderlecht, maar paars-wit heeft niet de neiging hem te houden.

Nog een naam die genoemd wordt: Noë Dussenne. De Belgische verdediger wordt door het Italiaanse Crotone uitgeleend aan AA Gent, maar dat zal hem niet aankopen.

De komst van de twee Iraniërs Ali Gholizadeh (22, aanvaller) en Omid Noorafkan (21, middenvelder) is vrijwel zeker, zonder ongelukken tekenen zij deze week een contract bij Charleroi.

Grote kuis

Ook aan de uitgaande kant staat er veel te gebeuren. Charleroi wil Clinton Mata (nu verhuurd aan Racing Genk) zo snel mogelijk verkopen en het wil ook af van David Pollet, Jordan Remacle, Enes Saglik, Amara Baby en Francis N'Ganga. De kans dat ook Cristian Benavente zijn goeie seizoen zal verzilveren met een transfer, is reëel.

Aangeboden door onze partners

Lees ook

Hoofdpunten