Ontwikkelaar van razend populaire ‘Fortnite’ geeft 100 miljoen dollar aan prijzengeld weg

Bron © BELGA

Foto: AFP

De ontwikkelaar van de populaire onlinegame Fortnite, Epic Games, gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.

De 100 miljoen dollar zal gebruikt worden om de prijzenpot van alle wedstrijden tijdens het seizoen 2018-2019 te spijzen, de eerste officiële competitie met het spel. Het gaat om het grootste bedrag ooit binnen de e-sport. Voorheen stond het record op in totaal 37 miljoen dollar aan prijzengeld voor competities in 2017 met “Dota 2”. Het spel van ontwikkelaar Valve heeft wel al een langere geschiedenis binnen de e-sport.

Het in juli 2017 uitgebrachte “Fortnite” groeide al snel uit tot een van de populairste computergames van het moment. In januari telde het spel meer dan 45 miljoen spelers, volgens Epic Games.

Bij de third-person shooter worden tot wel honderd onlinespelers op een eiland gedropt waar ze wapens kunnen vinden. Doel van het spel is om de tegenstanders uit te schakelen en als laatste over te blijven, terwijl het speelveld almaar kleiner wordt. Het spelgenre wordt ook wel “battle royale” genoemd. Een gelijkaardig game is het eveneens erg populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), dat in maart 2017 werd gelanceerd.

Door gjs
VOOR ABONNEES