OFFICIEEL: Union kiest voor onbekende Sloveen als nieuwe coach

Union ging in eerste instantie voor Yannick Ferrera als nieuwe coach, maar het is de Sloveen Luka Elsner geworden. De 35-jarige Sloveen is de opvolger van Marc Grosjean.

Lees ook: Engelsman Tony Bloom nu ook officieel hoofdaandeelhouder van Union

Elsner werd als speler opgeleid bij Nice, maar werd prof in eigen land bij Domzale. Nadien speelde hij nog bij Austria Kärnten en Al Muharraq, om zijn carrière bij Domzale op 30-jarige leeftijd af te sluiten. Daar zette hij ook zijn eerste passen als trainer; vorig seizoen was hij een half jaar aan de slag bij het Cypriotische Paphos FC.

“Ik ben heel erg fier dat ik bij een historische club als Union terechtkom”, laat de Sloveen optekenen op d webstek van Union. “Ik ben ongeduldig om aan het werk te gaan en een competitief team te bouwen.” De Sloveen tekende voor drie seizoenen met een optie op een vierde jaar.

Eerder deze week trok Union met de miljardair Tony Bloom al een nieuwe hoofdaandeelhouder aan. De Engelsman, al eigenaar en voorzitter van Premier League-club Brighton & Hove Albion FC, vergaarde zijn fortuin in de gokwereld. Alex Hayes, die de Franse en Engelse nationaliteit heeft, werd aangesteld als nieuwe sportief directeur.

Door rahe, blg
Meer voetbal