Dit artikel is exclusief voor jou als abonnee

Dit artikel is exclusief voor abonnees.
Lees gratis verder >

Neemt dit kookboek je mee naar Turkije? Wij deden de test

Kookboek op de rooster

Neemt dit kookboek je mee naar Turkije? Wij deden de test

Ik heb sowieso een zwak voor de mediterrane keuken. Spaans, Italiaans, Frans en Grieks komen vaak bij ons op de tafel. Maar ook van over het water komen de heerlijkste gerechte zoals couscous uit Marokko of hummus uit Libanon. Een beetje een buitenbeentje is de Turkse keuken, die voor een deel aan de Griekse doet denken, maar ook lonkt naar het oosten met de heerlijkste kruiden en zachte smaken.

Toen ik het boek Turks Tafelen van Sevtap Yüce in handen kreeg, sloeg mijn hart een slagje over. Ze belooft in haar derde kookboek terug te keren naar haar roots. Ze leerde als kind al de geneugten van een lekkere keuken kennen dankzij haar ouders. Ze omschrijft haar vader, haar baba, als een enorme veelvraat, maar wel een keurige man. Hij trok regelmatig met zijn gezin de natuur in om er te picknicken met verse salades, heerlijk brood en vers geroosterd vlees.

Yüce verhuisde later naar ...