Radamel Falcao krijgt een boete van liefst 9 miljoen euro

Bron © BELGA

Foto: Photo News

Stervoetballer Radamel Falcao is woensdag schuldig bevonden aan fiscale fraude. De Colombiaanse spits van AS Monaco werd veroordeeld tot het betalen van 9 miljoen euro en een gevangenisstraf van zestien maanden, die omgezet werd in een bijkomende geldboete van 96.000 euro.

In afwachting van het verdict had ‘El Tigre’ in juli vorig jaar al 8,2 miljoen euro overgemaakt aan de Spaanse fiscus. Die som werd door de advocaat van de Spaanse staat in naam van de belastingautoriteiten geëist. Het betrof meer bepaald 7,4 miljoen euro plus boetes wegens laattijdige betaling.

De stervoetballer zal dus nog bijna een miljoen euro op tafel moeten leggen om het verschuldigde bedrag van 9,058 miljoen euro volledig af te lossen. Daarbovenop werd hij veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, omgezet in een bijkomende geldboete van 96.000 euro.

De Colombiaanse aanvaller, die van 2011 tot 2013 hoge toppen scheerde bij Atletico Madrid, werd beschuldigd van het oprichten van een netwerk aan schermvennootschappen in het buitenland, meer bepaald in de Britse Maagdeneilanden en Ierland, om inkomsten uit portretrechten achter te houden voor de fiscus.

Naast Falcao zijn in het verleden nog een rist andere topvoetballers in aanvaring gekomen met de Spaanse fiscus. Zo stortte Real Madrid-superster Cristiano Ronaldo vorig jaar nog 14 miljoen euro op de rekening van de fiscus en verklaarde hij zich schuldig aan meerdere fiscale inbreuken na een akkoord met de Spaanse autoriteiten. Zijn aartsrivaal van FC Barcelona, de Argentijn Lionel Messi, werd op zijn beurt in 2016 veroordeeld voor fiscale fraude. Hij moest 2 miljoen euro ophoesten en kreeg 21 maanden gevangenisstraf, die omgezet werd in een bijkomende boete van 252.000 euro, ofwel 400 euro per dag in de cel.

AANGERADEN
Meest recent