Paul Marchal: “Brief Dutroux maakt deel uit van strategie en komt wel erg laat”

Bron © BELGA

In een reactie op het nieuws dat Marc Dutroux via zijn advocaat Bruno Dayez een brief naar zijn slachtoffers gaat sturen, laat Paul Marchal donderdag weten dat Dutroux laat is met het aanbieden van zijn verontschuldigingen. De vader van de vermoorde An stelt zich de vraag of Dutroux inhoudelijk wel nog iets zal bijbrengen.

“Pas drieëntwintig jaar later. Ik hoor dat hij zijn excuses in die brief wil aanbieden. Ik zal het wel lezen zeker wat hij in die brief te zeggen heeft, als we dat schrijven al zouden ontvangen,” aldus Paul Marchal.

“Ik ben benieuwd of hij inhoudelijk ook iets zal bijbrengen. Daar heeft hij 23 jaren geleden ook al de kans toe gehad. Ik ben er wel van overtuigd dat hij een advocaat heeft, die bezig is om een strategie uit te werken, zoals iedere raadsman zou doen. In dat stappenplan past spijt betuigen of verontschuldigingen aanbieden. Dat wordt als verzachtende omstandigheid in rekening gebracht en daar hoopt Dutroux na al die jaren blijkbaar nog op”, vertelt Paul Marchal.

Dutroux werd in 1996 opgepakt voor de ontvoering van zes meisjes, waaronder de Limburgse vriendinnen Eefje Lambrecks en An Marchal. Slechts twee meisjes overleefden de ontvoering.

Door wver
VOOR ABONNEES