Ex-topman Medialaan wordt grote baas van Belgische voetbalbond

© BELGA

De voetbalbond heeft een nieuwe ceo. Ex-mediatopfiguur Peter Bossaert zal vanaf 1 september de dagelijkse leiding van de KBVB in handen krijgen. Hij volgt Koen De Brabander op van wie de voetbalbond in februari afscheid nam.

gvdl

De raad van bestuur van de Koninklijke Belgische Voetbalbond heeft unaniem Peter Bossaert voorgedragen als toekomstig secretaris-generaal, zeg maar de ceo van de KBVB. Na de verlenging van het contract van bondscoach Roberto Martínez is de aanstelling van Bossaert opnieuw een stap in het vormgeven van een professionele en toekomstgerichte voetbalfederatie. Bossaert is een voormalig toppfiguur van Medialaan. In dat bedrijf was hij achtereenvolgens commercieel directeur, algemeen directeur radio en sinds 2012 ceo van Medialaan en Qmusic. Sinds kort leidde hij ook het eengemaakte mediabedrijf van De Persgroep. Eind april besloot Bossaert om het bedrijf te verlaten.

Bondsvoorzitter Gérard Linard: 'Met de sterke prestaties van onze Rode Duivels is het Belgische voetbal een van de beste exportproducten van ons land. Dit is het moment om de bond nationaal en internationaal beter op de kaart zetten. We willen de Koninklijke Belgische Voetbalbond op een professionele leest schoeien en een nieuwe wind laten waaien. Om die reden hebben we Peter Bossaert aangetrokken.'

Bossaert gaat vermoedelijk op 1 september aan de slag. Hij ziet uitdagingen. 'De voetbalwereld staat voor grote ontwikkelingen op nationaal en internationaal niveau. Niet alleen hebben we met de Rode Duivels een prachtig product, ik heb op zijn minst evenveel belangstelling voor de maatschappelijke rol van de sport. Ik wil graag mee bijdragen aan de verdere ontwikkeling van de voetbalsport en mijn schouders zetten onder de uitbouw van een stevige en professionele omkadering. Het was een lang gekoesterde droom om ooit iets met voetbal te doen. Toen deze trein langskwam, kon ik niet anders dan erop springen.'

De aanstelling van Bossaert dient nog bekrachtigd te worden door het Uitvoerend Comité. Als alles volgens plan verloopt, gaat Bossaert op 1 september 2018 van start. De naam van Patrick Janssens circuleerde ook enige tijd als kandidaat-ceo. De ex-burgemeester van Antwerpen oefende een vergelijkbare functie uit bij Racing Genk waar hij eerder dit jaar werd ontslagen.

Lees ook

Nu in het nieuws