Superfan mag legendarisch moment na 6 jaar overdoen met wereldberoemde muziekgroep: “Prachtige verrassing”

Tervuren -

Op ‘Music For Life’ had Yaiza in 2011 een bijzonder momentje met Snow Patrol-zanger Gary Lightbody. Tijdens zijn optreden op het Leuvense Martelarenplein hield de superfan een bordje omhoog met ‘sign my cd’. Maandagavond mocht ze dat moment nog eens overdoen tijdens een intiem concert van de band in Vilvoorde.

Toen de presentatoren van Studio Brussel in 2011 hun intrek namen in het Glazen Huis aan het station van Leuven, werden heel wat muziekgroepen opgetrommeld om een optreden te geven op hun grote podium. Een daarvan was Snow Patrol, de Noord-Ierse band achter wereldhits als Chasing Cars en Just Say Yes.

Tijdens hun concert op 19 december, in het midden van de dag, richtte zanger Gary Lightbody het woord tot Yaiza Gomez. De 16-jarige fan uit Tervuren was net daarvoor een cd van de band gaan kopen in de Fnac, zat op de schouders van een vriend en stak een kartonnen bord in de lucht. “Handteken mijn cd”, had ze daarop geschreven. “Ik wil wel”, sprak de lachende zanger. “Maar hoe ga je die tot bij mij krijgen? Je mag hem gooien. Als hij kapotgaat, krijg je een nieuwe van mij.” Zoals gevreesd ving hij de cd niet, waarna hij een kapotte cd handtekende en Yaiza die terugkreeg. Een nieuwe cd had de band niet bij en kreeg ze niet.

Zes jaar later heeft Snow Patrol eindelijk een nieuwe plaat - lees ons interview met de band hier- en de band kwam die maandag voorstellen op een showcase van Studio Brussel, voor een beperkt aantal fans. Een concert waarvoor je tickets kan winnen via de website van de radiozender, maar waar Yaiza niet van wist.

Dat veranderde toen ze telefoon kreeg van de zender. “Ze hebben me twee tickets gegeven voor het concert”, zegt Yaiza. “Ik was superblij.” Een paar dagen later werd de verrassing nog groter. “Opnieuw telefoon van Studio Brussel. Ze vroegen me of ik vroeger kon komen, zodat ik de band kon ontmoeten en ze me een nieuwe cd konden geven. Dat was echt een verrassing, ik vond het geweldig.”

Natuurlijk zei Yaiza ‘ja’, waarna ze een nieuw kartonnen bord kreeg en ze de band daarmee verraste. “Het waren allemaal heel toffe mannen”, zegt de Tervurense. “Ze waren heel vriendelijk en grappig. Ik heb een nieuwe cd gekregen en ze hebben daar allemaal hun handtekening op gezet. Een geweldige herinnering. De cd heeft een plaatsje gekregen in mijn kamer, net naast die van 6 jaar geleden.”

Door ehu, gjs