Jürgen Roelandts wint Gullegem Koerse, voor ploegmaat Greg Van Avermaet

Bron © BELGA

Jürgen Roelandts (BMC) heeft dinsdag de 74e editie van de regionale wedstrijd Gullegem Koerse gewonnen. Na 171 kilometer bleef de 32-jarige Vlaams-Brabander zijn teamgenoot Greg Van Avermaet en Belgisch kampioen Oliver Naesen voor.

Het tempo lag van bij de start erg hoog. Dat belette Tiesj Benoot, Jordi Warlop, Remy Mertz, Baptiste Planckaert en de laureaat van 2017, Yves Lampaert, niet om in de aanval te trekken. Voor Warlop ging het na 50 kilometer koers net iets te snel en hij moest zijn metgezellen laten rijden. Over halfkoers waren de andere vier vroege vluchters er eveneens aan voor de moeite.

Met nog zeven ronden te rijden trokken tien renners in de aanval. Dat gezelschap zou wat verderop aandikken tot 21 man. Daarbij onder anderen Greg Van Avermaet, Oliver Naesen, Jelle Wallays, Jürgen Roelandts, Sep Vanmarcke, Tim Declercq, Nikolas Maes, Jonas Rickaert en opnieuw Yves Lampaert. Zij trokken de laatste drie ronden in met een geruststellende voorsprong van 1:10 op de grote groep, waarin de tegenreactie nooit geordend op gang kwam.

De omvangrijke kopgroep spatte nog voor het ingaan van de slotronde uit elkaar. Roelandts zette in volle finale een aanval op en dat bleek de juiste zet. Hij haalde het afgescheiden, voor zijn teamgenoot Van Avermaet, in 2016 winnaar van deze kermiskoers met steevast ronkende namen aan de start.

AANGERADEN