Kobe Ilsen stopt met Night of the Proms, maar heeft al nieuwe opdracht beet

Foto: fa

Kobe Ilsen (36) heeft een boon voor klassiek. Én voor lekker eten. Geen wonder dat hij niet twijfelde toen Studio 100 hem vroeg om de tweede editie van Lekker Klassiek te presenteren. Het eendagsfestival, eind augustus in de Schorre in Boom, combineert klassieke muziek met culinaire hoogstandjes van Njam!-chefs als Roger van Damme, Dominique Persoone en Peppe Giacomazza.

Net als vorig jaar neemt Jef Neve de artistieke leiding op zich, Ilsen wordt de stem van het festival. “Ik ging vorig jaar als bezoeker naar Lekker Klassiek en vond het geweldig”, zegt Ilsen. “Toen Studio 100 me vroeg als presentator, hapte ik onmiddellijk toe.”

Ilsen is niet aan zijn proefstuk toe: hij presenteerde drie keer Night of the Proms. “Dat ga ik niet meer doen”, zegt Ilsen. “Ik wil niet de nieuwe Carl Huybrechts worden. Dertig jaar dezelfde job zou me knettergek maken. Ik ben fan van klassieke muziek, maar tegelijk stond ik twee weken geleden nog op het dancefestival Extrema Outdoor. En straks doe ik nog Graspop, Rock Werchter, Tomorrowland en Pukkelpop. Mijn muzieksmaak en festivalagenda zijn op zijn zachtst gezegd eclectisch te noemen.” (lacht)

www.lekkerklassiek.be

Door dvg