Gents Les Ballets C de la B valt drie keer in de prijzen met Requiem pour L

Foto: © Chris Van der Burght

Gent - Requiem pour L, het meest recente werk dat de Gentse regisseur en choreograaf Alain Platel samen met componist Fabrizzio Cassol maakte, en dat tijdens Gent Festival Van Vlaanderen van woensdag 3 tot en met zaterdag 6 oktober vier keer opgevoerd wordt in de theaterzaal van Kunstencentrum Vooruit, viel recent op het Kontakt-theaterfestival in het Poolse Torun, maar liefst drie keer in de prijzen. Requiem pour L kaapte er de Festivalprijs weg, samen met de Prijs voor de beste muziek en de Prijs van de Pers.

 
In Requiem pour L. brengen veertien muzikanten uit verschillende continenten een herinterpretatie van het Reqiuem van Mozart. Zij reconstrueren het Requiem en laten daarbij hun eigen muzikale invloeden fusioneren met onder andere jazz, opera en populaire Afrikaanse muziek. Elektrische gitaren en saxofoons zijn nooit ver weg, in een bewerking waarin Platel en Cassol het beroemdste werk van Miozart eerst uitkleden om het daarna in een modern jasje te steken.

Na de wereldpremière begin dit jaar in Berlijn, kwam Requiem pour L. naar De Munt in Brussel, gevolgd door andere binnen- en buitenlandse theaters. De voorstelling speelt deze zomer nog in Ludwigsburg en op het Festival de Marseille. In Gent, de thuisstad van Platel en Les Ballets C de la B,  is Requiem pour L vier te zien tijdens Gent Festival van Vlaanderen.

Ticketinfo: klik hier.

 

Door Rudy Tollenaere