Komt het razend populaire Fortnite naar de Nintendo Switch? Nieuw lek suggereert van wel

Foto: Epic games/Reuters

Het razend populaire schietspel Fortnite komt binnenkort uit voor de Nintendo Switch. Dat blijkt uit een gelekt document dat gepost werd op het anonieme forum 4Chan. Deze versie van de game zal vermoedelijk voorgesteld worden op de Electronic Entertainment Expo (E3), een jaarlijkse vakbeurs voor de game-industrie.

Het document is volgens de anonieme bron de vloerplanning (waar elke ontwikkelaar zijn stand mag neerzetten) voor de beurs. In het document staan ook de marketingplannen van de razend populaire shooter Fortnite samen met een Nintendo Switch logo. Een echte verrassing is dit niet. Fortnite maakte al de overstap naar consoles en Android, de ontwikkelaar gaf in het verleden al te kennen dat het de game op zo veel mogelijk platformen wil uitbrengen.

(lees verder onder de foto)

Komt het razend populaire Fortnite naar de Nintendo Switch? Nieuw lek suggereert van wel
Het gelekte document: Fortnite staat er met een Nintendo Switch-logo, tussen andere nieuwe Switch-titels.. Foto: 4CHAN

Het is niet duidelijk of de volledige game betreft, met de razend populaire (en gratis) Battle Royale-modus, of een soort afgeslankte versie

Een bron binnen Epic Games, de ontwikkelaar van het spel, bevestigde eerder deze week al aan Kotaku al dat Fortnite naar de Switch komt. Epic Games zelf, reageerde nog niet op het lek.

Komt het razend populaire Fortnite naar de Nintendo Switch? Nieuw lek suggereert van wel
Samengesteld beeld.

Eén van populairste games ooit

Het in juli 2017 uitgebrachte “Fortnite” groeide al snel uit tot een van de populairste computergames van het moment. In januari telde het spel meer dan 45 miljoen spelers, volgens Epic Games.

Eerder raakt ook al bekend dat Epic Games, gaat voor in totaal 100 miljoen dollar (85 miljoen euro) aan prijzengeld weggeven tijdens het eerste competitieve seizoen met het spel. Het gaat om een recordbedrag binnen de e-sport.

Bij de third-person shooter worden tot wel honderd onlinespelers op een eiland gedropt waar ze wapens kunnen vinden. Doel van het spel is om de tegenstanders uit te schakelen en als laatste over te blijven, terwijl het speelveld almaar kleiner wordt. Het spelgenre wordt ook wel “battle royale” genoemd. Een gelijkaardig game is het eveneens erg populaire PlayerUnknown’s Battlegrounds (PUBG), dat in maart 2017 werd gelanceerd.

LEES MEER (+). Waarom miljoenen kinderen en jongeren verslaafd zijn aan ‘Fortnite’: “Deze game ziet er misschien onschuldig uit, maar is dat allerminst”

Komt het razend populaire Fortnite naar de Nintendo Switch? Nieuw lek suggereert van wel
Foto: REUTERS
Door adm
VOOR ABONNEES