Okapi Aalstar incasseerde een stevige tik in Oostende: “Maar we geloven er nog in”

Foto: BELGA

Na de overtuigende zege in de eerste halve finale kan BC Oostende zich zondagnamiddag al als eerste voor de finalereeks plaatsen. Jean-Marc Jaumin, coach van Okapi Aalstar, gelooft echter in een stevige reactie van zijn ploeg. “We kunnen dit nog rechtzetten.”

“Oostende speelde een fantastische wedstrijd. Alleen al voor de wijze waarop ze het duel aanvatten, kan ik slechts mijn hoofd buigen”, blikt coach Jean-Marc Jaumin op de eerste halve finale terug. “Het fysieke en atletische Oostende verdiende de zege. In alle compartimenten van de match waren ze beter dan ons. Wanneer ze naast hun sterke defensie ook aanvallend hot worden, is het helemaal moeilijk om een kans op de zege te hebben. Maar mijn spelers bleven strijden, ook met de steun van onze talrijk meegereisde en schitterende supporters. Het is 1-0 en meer hoeven we niet te zeggen. Laten we uitkijken naar de tweede match op zondagnamiddag.”

Teveel balverliezen

“In het eerste kwart hebben we een knappe prestatie neergezet”, analyseerde Oostende-coach Dario Gjergja. “Toch begingen we nog enkele fouten. Anders hadden we een nog grotere voorsprong geboekt. Uit het tweede kwart onthoud ik onze vijf balverliezen, waaruit Okapi steeds punten puurde. In de eerste helft scoorden de tegenstanders veertien punten uit onze balverliezen en dat is veel. Niettemin verdedigden we heel goed. Maar het staat slechts 1-0. Of je nu met 5, 1 of 22 punten wint, je telt slechts één zege. We moeten klaar zijn voor de zondagmatch.”

Herhaling van scenario kwartfinales

In het luchtruim heerste Oostende met nadruk. Jekiri (10 punten, 12 rebounds) stak Tofi (7 punten, 4 rebounds) in zijn broekzak. Myers won zijn duels met dein Oostende opgeleide Enobakhare vlot. “Daarover bestaat geen discussie.”, geeft Jaumin toe. “Oostende is veel fysieker en atletischer. Wij kunnen enkel met ons hart strijden. Dat is de enige oplossing om zondag te winnen en een kans op een belle van dinsdag te hebben. Je zag ook het resultaat van de Europese ervaring van Oostende. Dit is een ander niveau. Niettemin zal het thuisvoordeel ons misschien een extra boost geven om het recht te verdienen een derde halve finale te spelen met de kwalificatie als inzet. Vergeet niet dat we in de kwartfinales ook met een 0-1-achterstand tegen Bergen begonnen en toch met 2-1 wonnen. Ik geloof in zo’n nieuw scenario, de spelers ook.”

Dario Gjergja wou op het duel Jekiri-Tofi niet ingaan. “Ik bekijk het team als een geheel. We verdelen de bal gewoon heel goed en we moeten dat verderzetten. Natuurlijk ben ik heel gelukkig met het heroptreden van Mike Myers. Hij geeft ons een extra boost en maakt ons fysiek nog sterker”, besloot de Kroatische toptrainer.

Lees ook: Oostende laat weinig heel van Aalstar in eerste halve finale

Door rpo
  • Meest recent