CLUBNIEUWS. Opvallende interesse voor Lombaerts, Club Brugge verliest jong talent aan Inter

Foto: Photo News

Ook al staat het WK voor de deur en gaat de focus volledig naar de Rode Duivels, toch wordt er ook op clubniveau momenteel hard gewerkt. Wij verzamelen het belangrijkste clubnieuws voor u.

ANDERLECHT

Dennis Appiah mist bij Anderlecht het begin van de voorbereiding. De rechtsback is nog niet helemaal hersteld van een herniaoperatie. Op transfervlak is het voor RSCA dan weer een goede zaak dat Matz Sels niet in de Belgische WK-selectie zit. Zo kan Newcastle de prijs om de keeper definitief over te nemen niet opdrijven. Paars-wit hoopt op een packagedeal met Chancel Mbemba voor minder dan 10 miljoen. Anderlecht biedt de Congolese verdediger een contract voor vier jaar.

Begin april kreeg Daniël Spreutels, al veertig jaar huisadvocaat van Anderlecht, een telefoontje van Marc Coucke om de samenwerking stop te zetten. Nu kreeg Spreutels een nieuw telefoontje van de RSCA-voorzitter. “Het ging blijkbaar om een misverstand”, zegt hij. “Marc Coucke had me gezegd hij mij als Anderlecht-vertegenwoordiger in het Uitvoerend Comité van de voetbalbond wilde vervangen door Michaël Verschueren. Ik ging ervan uit dat mijn tijd bij Anderlecht daarom voorbij was, maar Marc Coucke contacteerde me opnieuw om te zeggen dat ik de huisadvocaat blijf.”

CLUB BRUGGE

Verdediger Tibo Persyn (16) ruilt de jeugd van Club Brugge in voor die Inter.

Club Brugge hoopt nog altijd Karlo Letica binnen te halen als nieuwe keeper. Zijn club Hajduk Split heeft zijn transferprijs echter op 6 miljoen euro gelegd omdat Letica wordt beschouwd als één van de grootste keeperstalenten in Europa. Als blauw-zwart de Kroaat wil binnenhalen, zal het er wellicht zijn inkomende recordtransfer van moeten maken én tegelijk hopen dat Italiaanse clubs als Napoli en Fiorentina – die ook geïnteresseerd zijn – niet aan een opbod beginnen. Club houdt er rekening mee dat Letica een moeilijk target wordt, want het volgt ook de Oekraïense doelman Mykyta Schevchenko van Shakthar Donetsk.

Nog opvallend: Nicolas Castillo (26), de Chileense spits die nooit slaagde bij Club, tekende voor vijf jaar bij de Portugese topclub Benfica. Hij komt over van het Mexicaanse Pumas, waar hij achttien keer scoorde in 32 matchen. Benfica betaalt maar liefst 6,9 miljoen euro.

KAA GENT

Na Anderlecht – voor Uros Spajic – ziet ook AA Gent een flinke som uit Rusland in de clubkas belanden. De Buffalo’s vangen zo’n 8 miljoen euro van Spartak Moskou voor de Franse centrale verdediger Samuel Gigot (24), hun beste speler van het afgelopen seizoen. (Lees meer)

KV OOSTENDE

KV Oostende zou graag snel duidelijkheid hebben over de toekomst van Nicolas Lombaerts (32). Hij mag weg en verschillende clubs informeerden al. Daarbij één opvallende naam: Zenit Sint-Petersburg. Volgens Russische media polste de club naar de Belg, die er tien jaar speelde. De nieuwe coach Sergej Semak is een ex-ploegmaat van Lombaerts en ziet in hem de ideale man om jonge spelers te begeleiden. Lombaerts, die deze dagen geniet van zijn vakantie, houdt Zenit en andere Russische ploegen voorlopig af. Hij wil ook interesse uit andere landen afwegen.

STANDARD/KV OOSTENDE

Behoudens verrassingen licht het Turkse Goztepe de aankooptie op Milos Kosa­novic niet. De verdediger keert terug naar Standard, waar hij aan de voorbereiding begint. Zinho Vanheusden, die dicht bij Oostende staat, moet eerst nog op gesprek bij zijn Italiaanse moederclub Inter.

KRC GENK

Genk biedt Thomas Buffel een functie aan bij de jeugdwerking, maar die onderzoekt eerst of hij zijn spelerscarrière elders kan voortzetten.

KV MECHELEN

Franck Berrier staat dicht bij 2 jaar Mechelen. El Messaoudi geniet interesse van Fortuna Sittard.

Door jug,gma,jug,svc, jug,dvd
AANGERADEN