Gaat Kanye West sociale woningen bouwen?

Rapper en modeontwerper Kanye West slaat met zijn label Yeezy een nieuwe weg in. De ‘Gold Digger’-ster laat zijn creativiteit tegenwoordig ook los op architecturale projecten. En het lijkt erop dat de man sociale woningen zal bouwen met een moderne toets.

Kanye West is druk aan het ondernemen. Sinds kort heeft zijn Yeezy er een vertakking bij, Yeezy Home. Daarmee wil de artiest zijn talenten als interieurvormgever ontwikkelen. Begin mei zocht hij nog naar architecten voor toekomstige projecten. “We lanceren een architecturale afdeling, die Yeezy Home zal heten. We zoeken hiervoor architecten en industriële designers die de wereld willen verbeteren”, stond er toen te lezen.

Laag inkomen

Intussen lijkt het eerste wapenfeit van West een feit. Op 3 juni verscheen een kiekje op Instagram van een hypermoderne woonst “voor mensen met een laag inkomen” waar zijn naam onder stond. Dit suggereert dat West sociale woningen gaat bouwen. Het beeld werd vrijgegeven door modeontwerper Jalil Peraza, die zich ook engageert voor Yeezy Home.

Prefab

Naast het prefab betonnen gebouw dat uitgeeft op een binnenplaats, verscheen nog een andere foto online. Daarop is duidelijk te zien dat West zijn bouwsels grote ramen hebben voor veel natuurlijke lichtinval en heel simpel afgewerkt zijn (denk betonnen muren en vloeren en houten kastjes).

Door vwh