Golf L’Empereur is gastheer voor KPMG Trophy

Foto: twitter@KPMG_BE

Na het Belgian Knockout van afgelopen maand mag de Belgische golfwereld zich nu opmaken voor de KPMG Trophy. De golfclub van L’Empereur in het Waalse Genappe is van 7 juni tot en met 10 juni de gastheer voor de Belgische manche van de Challenge Tour, het circuit juist onder de European Tour. Enkel ontbreekt er op dit tornooi een echte vaandeldrager die mogelijk kans maakt op de titel. Christopher Mivis, vierde Belg op de wereldranglijst na het trio Pieters-Colsaerts-Detry, geeft immers de logische voorkeur om te starten op het lucratievere Shot Clock Masters (European Tour) in Oostenrijk.

Alle druk en hoop op een goede Belgische prestatie ligt nu op de schouders van Hugues Joannes en Kevin Hesbois. Hugues Joannes kende in 2015 zijn beste seizoen ooit op de Challenge Tour. Sindsdien loopt het voor de 29-jarige inwoner uit Seneffe iets stroever.

Kevin Hesbois zit in het andere kamp. De 27-jarige golfpro geschoold bij Keerbergen Golf zit in bloedvorm. Hesbois bewees dat door twee weken geleden nog als runner-up te eindigen op Gösser Open (Alps Tour) en op het Belgian Knockout zich juist niet te plaatsen voor de eindfase.

De verdere lijst van landgenoten wordt met de pro’s Gaëtan Weydts-Caessens, Laurent Richard en Lars Buijs aangevuld door de amateurs Giovanni Tadiotto, Alan De Bondt, Jean de Wouters d’Oplinter, Aurian Capart, Yente Van Doren en Kristof Ulenaers.

Door cch
    Meest recent