Kobe Ilsen op speeddate: “Ken je die van die walvis?”

Kobe Ilsen zoekt tijdens speeddates in Letland uit waarom huwelijken daar zo kort standhouden. Foto: vrt

Kobe Ilsen (36) gaat op speed­date. Niet omdat hij een lief zoekt, maar omdat hij wil weten wat vrouwen in Letland en Turkije in een man en een relatie zoeken. In Turkije moet Kobe zelf kleur bekennen.

Met 23.000 echtscheidingen op 45.000 huwelijken per jaar is België een slechte leerling op het vlak van relaties, maar het kan altijd erger. Omdat Letland het slechtst scoort, neemt Kobe Ilsen het vliegtuig om voor zijn programma Op één na te gaan wat daar aan de hand is. Uiteraard bezoekt hij ook het land waar de huwelijken het langst overeind blijven, Turkije.

Kobe Ilsen woont een paar huwelijken bij, praat met koppels en gaat speeddaten. Op die manier ontmoet hij op heel korte tijd een aantal Turkse en Letse vrouwen die hem kunnen vertellen wie hun ideale partner is. Wat blijkt? Zowel in Turkije als in Letland hechten vrouwen veel belang aan trouw, vertrouwen en oprechtheid. En humor, al valt de mop van Kobe Ilsen over zijn walvis meer dan één keer op een koude steen.

Mooi moment in het programma: Kobe Ilsen die een Turkse familie de oren van het hoofd vraagt over liefde en zijn onbegrip uit over gearrangeerde huwelijken, maar dan de vraag ­teruggekaatst krijgt. Wat verwacht hij van zijn ideale vrouw, die hij nog niet heeft gevonden? Zijn antwoord: “Het moet iemand zijn die ik liefheb, mijn beste vriendin, iemand die ik de kleren van het lijf ruk telkens ik haar zie, iemand die van mij een betere man maakt en die ik zelf beter maak. Kortom: ik wil het sprookje.”

INFO

Op éénéén, 20.35 uur

Door tdl