LeBron pakt uit met dunk voor de eeuwigheid maar verliest alweer in NBA-finale dankzij sterke Durant

Het wordt heel moeilijk voor LeBron James om zijn vierde titel te winnen in de NBA. Zijn Cleveland Cavaliers gingen woensdagnacht voor eigen publiek met 102-110 onderuit tegen de Golden State Warriors, die nu met 3-0 leiden. Nog een nederlaag en James verliest voor de zesde keer een finale op negen pogingen.

‘The King’ deed er nochtans weer alles aan om zijn Cavs de zege te bezorgen. James scoorde 33 punten, pakte 10 rebounds en deelde 11 assists uit. Goed voor een triple-double, zijn tiende in een NBA-finale. Uiteraard doet niemand beter want Magic Johnson is tweede met acht.

Bij de Warriors scoorden Stephen Curry en Klay Thompson samen slechts 21 punten, maar Kevin Durant had een begenadigde dag. ‘The Durantula’ schoot liefst 43 punten binnen, pakte daarnaast 13 rebounds en deelde 7 assists uit. Statistieken die slechts vijf spelers hem voordeden in een finale: LeBron James, Michael Jordan, Magic Johnson, John Havlicek en Cliff Hagan.

Durant zorgde ook voor de ‘dagger’, de korf die de Cavs voorgoed op achterstand zette. Opvallend genoeg deed hij dat vanaf dezelfde positie dan vorig jaar, toen hij ook een late driepunter binnenknalde in Game 3 tegen de Cavaliers.

 

 

Al was dé play van de wedstrijd er eentje van LeBron. ‘The King’ wist even niet waar hij naartoe moest en gooide de bal dan maar tegen het bord, om vervolgens lekker te dunken.

 

 

Vrijdag ontmoeten beide ploegen elkaar opnieuw in Cleveland. Bij winst van Golden State, zijn Curry en co voor de derde keer in vier jaar kampioen. Als de Cavs winnen, gaat de finale volgende week maandag (11 juni) verder met een vijfde duel in Oakland, waar de Warriors hun thuishaven hebben.

Door vtvn
  • Meest recent