Dieven aan de haal met flessen whisky voor 15.000 euro: “Het waren duidelijk kenners”

© fdv

Niet alleen de dagopbrengst uit kassa maar ook honderd dure whiskyflessen zijn gestolen uit Jurgen’s Whiskyhuis. “Contacteer mij alsjeblief als ze ergens te koop worden aangeboden”, roept de zaakvoerder op.

fernand de vos

Jurgen’s Whiskyhuis in de Wijnstraat in hartje Ronse werd tijdens de nacht van donderdag op vrijdag het slachtoffer van een zware diefstal met braak. “Wie iets gezien of gehoord heeft, gelieve met mij of met de lokale politie contact op te nemen”, smeekt gedupeerde Jurgen Van De Wiele (42), uit Zottegem woont. De kassa met de dagopbrengst van 1.175 euro en zowat honderd flessen whisky en rum voor een bedrag van 15.000 euro werden gestolen.

Rek leeggeroofd

“Ik wist niet wat me overkwam”, vertelt de onthutste zaakvoerder, die pas begin mei zijn zaak in Ronse opende. “Toen ik hier ’s morgens aankwam, leek er niks aan de hand. Maar even later stond mijn hart stil. Wel honderd flessen waren weg. Op de bovenverdieping was een raam aan diggelen geslagen. De winkelkassa bleek ook gekraakt. Het rek met de beste whisky, van 500 euro per fles, was quasi leeggeroofd. Van verscheidene flessen hebben ze de dozen of kokers niet meegenomen. Dus als er binnenkort flessen te koop aangeboden worden zonder doos of koker, kan dat misschien iets opleveren in de zoektocht naar de dieven”, zegt Van de Wiele.

Niks opgemerkt

De dieven moeten echte kenners zijn, want alleen de duurdere flessen werden meegenomen. De populaire merken en de flessen die moeilijk verkoopbaar zijn, bleven staan. Vermoedelijk zijn de dieven tijdens de voorbije braderie eerst op verkenning gekomen.

De politie kon enkel vaststellen dat de dieven de zaak zijn binnengedrongen via de eerste verdieping door een ladder te plaatsen aan de zijgevel. Uit een eerste rondvraag bleek dat buurtbewoners niks van de feiten hebben opgemerkt.

Aangeboden door onze partners

Hoofdpunten