Brand en vernietigende brief bij vorige vertrek, gaat LeBron James opnieuw weg bij Cavs?

Foto: Photo News

Het was een slechte nacht voor de Cleveland Cavaliers. Ze moesten afgelopen nacht de titel aan de Golden State Warriors laten en tot overmaat van ramp kondigde Cleveland-ster LeBron James na de wedstrijd een mogelijk vertrek aan. Bij zijn vorige vertrek bij de Cavs in 2010 werd hem dat niet in dank afgenomen. De eigenaar van de Cleveland schreef toen een vernietigende brief over LeBron. Het is nog afwachten wat zijn eventuele vertrek deze keer teweeg brengt.

Lees ook: Golden State Warriors voor derde keer in vier jaar NBA-kampioen

LeBron James maakte vrijdag 23 punten voor de Cavs, dat zijn er tien meer dan zijn ploeggenoot Kevin Love. Voor de ster was het vrijdag mogelijk zijn afscheid bij Cleveland. De 33-jarige ‘LBJ’ is einde contract en wordt het hof gemaakt door Houston, Philadelphia en de Los Angeles Lakers. “Ik weet nog niet wat ik ga doen”, zei James, die sinds 2014 voor de Cavaliers speelt, na een eerste passage tussen 2003 en 2010. “Ik ga doen wat ik altijd doe: overleggen met mijn familie en nadenken. De mening van mijn naasten is belangrijk.” LeBron James speelde tegen Golden State zijn negende finale, de achtste op rij. Daarvan won hij er drie: twee met Miami (2012 en 2013) en een met Cleveland (2016).

Rellen bij vorige vertrek

Toen LeBron in 2010 na zeven jaar vertrok bij Cleveland om zijn geluk ze zoeken bij Miami Heat veroorzaakte dat heel wat negatieve reacties. Clubeigenaar Dan Gilbert schreef toen een brief naar de misnoegde fans en noemde James daarin “egoïstisch en schaamteloos”. Hij zei ook nog dat hij “er persoonlijk garant voor staat dat Cleveland een NBA-titel zal winnen voor de zogeheten ex-king er zelf één wint.”

“Dit is een schokkend gebrek aan loyaliteit. Hij heeft geen hart. Een slechter voorbeeld kunnen onze kinderen niet krijgen van hoe het niet moet en hoort”, schreef Gilbert. Verschillende fans staken toen ook shirts van James in brand.

Na vier seizoenen bij Miami Heat keerde James terug naar Cleveland en nu stuurt hij dus opnieuw aan op een vertrek. Voorlopig is het nog wachten op de reacties in Cleveland.

Door vva
    AANGERADEN