Fransen Herbert en Mahut pakken op Roland Garros zege in dubbeltoernooi

Bron © BELGA

Nicolas Mahut en Pierre-Hugues Herbert hebben zaterdag in Parijs het dubbeltoernooi voor mannen van Roland Garros op hun naam gezet. In de finale legde het Franse duo de Oostenrijker Oliver Marach en de Kroaat Mate Pavic in twee sets over de knie.

Mahut en Herbert vierden na 1 uur en 44 minuten hun derde zege op een grandslamtoernooi. De setstanden waren 6-2 en 7-6 (7/4). In 2015 won de Franse tandem het US Open, een jaar later schoten Mahut en Herbert raak op Wimbledon. Ze stonden voor het eerst in de finale aan de Porte d’Auteuil.

Marach en Pavic leken na 17 dubbelzeges op rij onklopbaar dit seizoen. Ze wonnen achtereenvolgens de ATP-toernooien in Qatar en Auckland en schreven ook het Australian Open op hun palmares. Voor Pavic doet de zeldzame nederlaag extra pijn, want hij verloor donderdag ook al de finale van het gemengd dubbelspel. Daarin ging de Kroaat aan de zijde van de Canadese Gabriela Dabrowski onderuit tegen zijn landgenoot Ivan Dodig en diens Taiwanese partner Latisha Chan.

    Meest recent