Zeilster Emma Plasschaert als leidster naar de medaillerace

Emma Plasschaert (links) en Maité Carlier (rechts) zijn momenteel op de eerste en veertiende plaats gerangschikt. Foto: rpo

De Oostendse zeilsters kenden een knappe vijfde dag in de finale van de Sailing World Cup Series voor de kust van Marseille.

Bij negen knopen wind kon Emma Plasschaert (VVW Inside Outside Oostende) in de Laser Radial-klasse haar eerste plaats behouden. Ze vaarde een vijfde en tweemaal een vierde plaats in de reeksen 8, 9 en 10.

Maité Carlier (WOS Oostende) haalde een veertiende, twaalfde en tiende plaats. Hiermee eindigde ze op de veertiende stek.

Emma Plasschaert telt als leider in de tussenstand 34 punten. De Hongaarse Maria Erdi is tweede met 50 punten, de Finse Tuula Tenkanen derde met 67 punten.

Morgen zondag heeft de medalrace plaats. Daarin kan je minimaal 2 en maximaal 20 strafpunten tellen. Als Erdi de medalrace wint met zeven plaatsen voorsprong op Emma Plasschaert, wint ze nog de finale. in alle andere scenario’s wint Emma goud. De kans dat Emma dus die wereldbekerfinale op haar naam schrijft, is heel groot.

In de Laser Standard-klasse moet Wannes Van Laer met een twintigste plaats genoegen nemen.

Door rpo
    Meest recent