Red Lions boeken vlotte zege tegen Frankrijk in oefenmatch

Bron © BELGA

Foto: BELGA

Sint-Agatha-Berchem -

De Belgische hockeymannen hebben zondag hun eerste van vier oefenwedstrijden in aanloop naar de Champions Trophy gewonnen. Op de terreinen van Wolvendael in Sint-Agatha-Berchem boekten de Red Lions (FIH 3) een overtuigende 4-0 zege tegen Frankrijk (FIH 18).

De troepen van Shane McLeod domineerden van start tot finish. Alexander Hendrickx brak via een penaltycorner de ban in het eerste kwart. Op slag van rust verdubbelde Sebastien Dockier de score. In het derde kwart slaagde België er niet in het overwicht om te zetten in een doelpunt, maar in het vierde kwart zetten de Red Lions de puntjes op de i. Een afgeweken schot van Amaury Keusters leverde de 3-0 op, Thomas Briels legde na een knappe aanval de 4-0 eindstand vast.

Dinsdag speelt België zijn tweede oefenwedstrijd tegen Spanje (FIH 8). Op donderdag 14 juni en zaterdag 16 juni treffen de Belgische hockeymannen tweemaal Engeland (FIH 7). De drie wedstrijden vinden telkens plaats om 15u op de velden van Beerschot in Kontich.

Op 23 juni om 18u begint de Champions Trophy (23 juni-1 juli) voor de Red Lions met een wedstrijd tegen wereldkampioen Australië (FIH 1). In Breda kijken de Belgen ook olympisch kampioen Argentinië (FIH 2), Nederland (FIH 4), Pakistan (FIH 13) en India (FIH 6).

Nog op zondag werkten de Red Lions in Berchem een training af met atleten van Special Olympics Belgium, de Belgische federatie voor sporters met een verstandelijke beperking. Nadien werkten ze in het kader van #DareToSponsor nog een partijtje af. De campagne moet ertoe leiden dat bedrijven sneller investeren in atleten van de Special Oympics.

  • Meest recent