Rafael Nadal en zijn horloge, een geslaagd huwelijk

  • Rafael Nadal met het horloge.

Rafael Nadal won zondag voor de 11e keer Roland Garros, en het horloge dat hij droeg was minstens even opmerkelijk: het horloge is meer dan 600 000 euro waard en er zijn maar 50 exemplaren in totaal van gemaakt. De Richard Mille Rafael Nadal Tourbillon RM27-03 dankt zowel zijn naam als zijn kleuren aan de tenniser: het rood en geel refereert naar de Spaanse vlag.

Nadal versloeg de Oostenrijker Dominic Thiem (ATP 8) in drie sets en kroonde zich daarmee in Parijs tot onbetwiste gravelkoning. Op zijn opvallend zeldzaam horloge zal hij gezien hebben dat hij daar 2 uur en 44 minuten voor nodig had.

Het horloge is van Zwitserse makelij en werd pas bij de start van Roland Garros dit jaar onthuld. Het kan extreme schokken met een g-kracht van 10 000 g weerstaan en is het resultaat van talloze uren testen.

Nadal vertelde de Wall Street Journal eerder al dat het een tijdje wennen was vooraleer hij het horloge comfortabel kon dragen. “In het begin was er een overgangsfase. We moesten samenwerken om alles aan mijn pols aan te passen”, zei hij. “Nu is het alsof je niets om hebt. Het is een deel van mijn huid.”

 

Door Jarni Van Waesberge
  • Meest recent